Rólunk írták

Daragó Tanya

“Véletlenül jutottunk el a Spájzra, de itt ragadtunk, mert nagyon jól érezzük magunkat! Mintha csak paksiak lennénk, és úgy érezzük ez kölcsönös, és befogadást nyertünk. Remek helyszín, kiváló szervezés, családias hangulat a szervezők, árusok és a vevők között. Reméljük mielőbb visszatérhetünk!”

Daragó Dénes és Ildikó

Unyi Marcsi a Decsi Hegyi Finomságok és a Decsoki megálmodója mondta a Spájzról

“Köszönettel tartozom Nektek, hogy helyet adtok termékeimnek a honlapon és a Spájzon is. Köszönöm, hogy ingyen biztosítjátok a helyet, hogy mindig szerveztek a vásár köré egy kis élményt adó programot.

Feledhetetlen volt az első Spájz. Balázs fiam képviselt minket, kiváncsian érdeklődtem többször is a piac ideje alatt, hogy milyen a hangulat, van-e érdeklődő, ha van, nézelődnek vagy vásárolnak is? Nem volt túl bíztató, amiről beszámolt. Elkeseredtem… amerre jártam megmutatni termékeimet, ha volt is kereslet rá, a helypénz olyan magas volt, hogy ritkán jöttem ki nyereségesen. Na, de a lényeg! Hazaért Balázsom, fülig érő mosollyal, szinte lebegő léptekkel jött újságolni, hogy “Anyu, nem hiszed el, rengetegen voltak, kedves, érdeklődő vásárlók, akik hálásan beszéltek arról, milyen jó, hogy megalakult a Spájz. Mennyire hiányzott már ez.” Csak mesélt és mesélt, hogy mennyire szerették a rózsa szörpöt, de a bodzás levendulás epret is, aki megkóstolta, vásárolt belőle. Jól átvert, mikor pont az ellenkezőjéről informált.
Igen, az első alkalom nagyon mély nyomot hagyott. Megerősített abban, hogy igenis van kereslet a minőségi termékekre, hogy ez nem csak Budapest kuriózuma. Igenis vidéken is vannak tudatos vásárlók, akik értékelik a munkánkat.

Én imádtam minden alkalommal, ahányszor megszerveztétek. A hangulata igazi kézműves vásár. Szeretem a többi termelő és kézműves portékáit. Nagyon jó érzés, hogy mindig szeretettel várnak bennünket a piacra kilátogató vásárlók. Visszatérő vásárlók elégedetten beszélnek a vásárolt termékekről. A Csokoládéimádók napja meg egyenesen fenomenális! Mivel rendszeresen járok csoki fesztiválokra, őszintén mondom, sokkal, de sokkal jobb minden téren az a pár óra, amit ez a nap betakar. Rengeteg édesszájú vendég, kíváncsiak, kóstolnak, dicsérő szavakkal illetik termékeinket. Vásárolnak, sokat vásárolnak – és boldogok, hogy minőségi termékhez jutottak. Értékelik törekvéseinket, újdonságainkat, mit kimondottan erre a napra alkotunk Nekik. Ez a Spájz.

Remélem még sokáig lesz módunk élvezni szervezésetekben.”

Unyi Marcsi

 

Kati Világa a Spájzról

“Mit jelent a Spájz? Egy nagy kaland az árusítás terén. Más, mint a többi piac és büszkeség, hogy paksi, és ezt tényleg így érzem!

Amikor pár éve Dóra elmondta mit tervez kicsit úgy éreztem, hogy ez egy átlagos piac lesz amire elmegyünk, mert helyben van… megpróbáljuk. Voltak fenntartásaim: Erzsébet Szálló – messze van a lakóteleptől… szombat – főznek, kirándulnak az emberek… de nem volt igazam!

Eddig minden Spájzra sokan jöttek, vásároltak, kedvesek voltak szóval minden nagyszerű volt. Megemlítem az árusokat, akik szép portékáik mellett igazi kollégák. Segítőkészek, mosolygósak, vidámak.

Ami még tetszik az az elrendezés. Nem hagyományos, inkább izgalmas. Én az utcán engedélyezném a kézműveseknek is a kipakolást saját asztallal, sátorral, de ez a szervezők döntése.

Egyszóval köszönet a munkátokért lányok, fiúk! Segítitek az árusokat talpon maradni.”

Kati világa nevében: László Boldizsárné Ági

 

Erika Lekvárosháza és Portékái ajánlása

“Én, személy szerint végtelenül hálás vagyok, hogy a Spájz piacán árusíthatom a termékeimet! Három éve foglalkozom kézműves lekvárok készítésével és két éve csatlakozhattam az árusok táborába. Fantasztikus ötletnek tartom a Spájz létrehozását! Jó, hogy vannak még olyanok, mint Ti, akik felkarolják a környékbeli kézműveseket, lehetőséget kínálva portékájuk értékesítésére. Hála Istennek, van egy vásárlói réteg, aki igényli a jó minőségű élelmiszereket, kézműves használati tárgyakat! Kereslet és kínálat egymásra talál. Kedves emberek, jó hangulat jellemzi a piacot. Szeretek ott lenni! A helyszín megválasztása kitűnő. Az árusító pavilonok biztosítása, gyerekprogramok szervezése, tematikák kidolgozása, mind-mind óriási munka a szervezők részéről, és nem kértek cserébe semmit! Azt gondolom, minden lehetőséget kapó kézműves hálával és megbecsüléssel tartozik felétek! Köszönöm, hogy vagytok!”
Karsai Erika

Termelői levél – Mézességek

“Kedves Dóri!

Már régóta akartam írni Neked, Nektek, hogy megköszönjem, amit értünk tesztek. Rengeteget jelent nekünk, hogy jelen lehetünk a Spájzon és a boltotokban egyaránt, és hogy sokszor akármennyire nem egyszerű a kézműves termékeket eladni, Ti nem adjátok fel, és kitartóan támogattok minket, termelőket.

A legutóbbi Spájz óriási erőt és lökést adott nekünk, hogy csináljuk tovább, amit csinálunk, mert rengeteg olyan vásáron vettünk részt, amin sikerünk volt ugyan, de olyan helypénzeket gombolnak le az emberről, hogy sokszor szinte a semmiért dolgozunk. És néha már elkeseredve arra a következtetésre jutottunk, hogy vajon megéri-e ezt egyáltalán csinálni…? Persze nyugtatjuk magunkat, hogy az elején vagyunk és az embereknek tetszik, amit csinálunk, csak még meg kell találnunk az eladási felületet, ami nem egyszerű.

És akkor jött újra a Spájz, és feltöltődtünk. 🙂 Az eddigi legjobb Spájzunkat zártuk a legutóbb, egyre több visszatérő vásárlónk van, és ez olyan nagy boldogság! 🙂

Szóval köszönöm, hogy ezt a lehetőséget nekünk adjátok, szervezitek, intézitek, és életre keltettetek egy ilyen fantasztikus piacot, mert őszintén szerelmesek vagyunk ebbe a létformába és a munkába, amit csinálunk, és nagyon sokat jelent a Ti piacotok!

Köszönjük, köszönjük, köszönjük…”

Petra&Bálint

Sajtómegjelenéseink

http://paksihirnok.hu/2016/06/01/turisztikai-dijat-kapott-a-varos/

http://paksihirnok.hu/2016/03/22/sikeres-volt-a-spajz-lesz-majusban-is/

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/az-ove-a-legnagyobb-birsultetveny-633879

http://mno.hu/hetvegimagazin/mese-az-aranyalmakrol-1321693

http://www.atomeromu.hu/hu/Documents/Atomeromu_Ujsag/2016/Atomer%C5%91m%C5%B1%202016%2004.pdf

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/hazi-keszitesu-termekek-kozvetlenul-a-termelotol-687766

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/elkeszult-a-spajz-elso-termeke-679297

http://www.teol.hu/tolna/kozelet/helyi-izek-a-spajzban-656735